Αστέρια πρώτου μεγέθους στο Καυτανζόγλειο


Μεγάλος θα είναι ο συναγωνισμός στο τριπλούν, στο διεθνές μίτινγκ στίβου «Θεσσαλονίκη 2009» που θα διεξαχθεί αύριο στο «Καυτανζόγλειο», αφού η τριπλουνίστρια Πηγή Δεβετζή θα συναντήσει, όπως και πέρυσι, την Κουβανή, Σαβίνιε. Οι δύο άλτριες θα είναι παρούσες στο «Καυτανζόγλειο», μαζί με άλλες σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το παρόν θα δώσει, στο ύψος γυναικών και η Μλάνκα Βλάσιτς(φωτογραφία). Επίσης πολύ καλές είναι και οι αντίπαλες της Βλάσιτς. Η Ρωσίδα Σβετλάνα Σκόλινα, στα 23 χρόνια της, είναι ικανή για το καλύτερο, αφού έχει ατομικό ρεκόρ 1,98μ. και στη μέχρι τώρα καριέρα της ήταν πρώτη το 2005 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων του Κάουνας και 2η στο παγκόσμιο της προηγούμενης χρονιάς στο Γκροσέτο. Δεύτερη ήταν και το 2003 στο παγκόσμιο παίδων-κορασίδων στο Σέρμπρουκ του Καναδά.
Το ύψος ανδρών αναμένεται να είναι ένα από τα αγωνίσματα που θα συναρπάσουν τους θεατές, αφού θα μετάσχουν ο Ιβάν Ούκοφ(23 ετών, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο στο "Αθήνα 2009" στο ΣΕΦ εντυπωσίασε περνώντας πάνω από τα 2.40μ, κι έχει κάνει φέτος 2.34μ στον ανοικτό στίβο), ο Κυριάκος Ιωάννου, που πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια και καταφέρνει να βρίσκεται μέσα στα μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις(25 χρονών Κύπριος άλτης από τη Λεμεσό με ατομικό ρεκόρ 2.35μ από το Παγκόσμιο της Οζάκα το 2007, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο), ο Κώστας Μπανιώτης(2.27μ από τον Ιούνιο του 2008 στο ΟΑΚΑ -τη φετινή σεζόν ξεκίνησε εντυπωσιακά με νίκες στα μίτινγκ του Βελιγραδίου και των Χανίων (Βενιζέλεια), όπου πέρασε και στους δύο αγώνες τα 2.24μ), ο Ρώσος Αλεξέι Ντμίτρικ(ατομικά ρεκόρ 2.30μ στον ανοικτό στίβο και 2.34μ στον κλειστό), ο Ουκρανός Αντρέι Προτσένκο(ατομικό ρεκόρ 2.30μ), ο Τσέχος Γιάροσλαβ Μπάμπα(ατομικό 2.36μ στον ανοικτό και 2.37μ στον κλειστό).
Στην κούρσα της «μίας ανάσας» θα λάβουν μέρος, μεταξύ των άλλων, και ο 33χρονος Αζίζ Ζάκαρι από την Γκάνα, με ατομικό ρεκόρ 9.99, ο Ντέρικ Ατκινς από τις Μπαχάμες (9.91), ο Βρετανός Τάιρον Εντγκαρ με 10.06 και ο Τζαμαϊκανός Στιβ Μόλινγκς με 10.05.
Στα 100 μ. των γυναικών, τα μεγάλα ονόματα είναι οι Ταέσια Χάριγκαν (Βρετανικές Παρθένες Νήσοι), Σέρι Αν Μπρουκς (Τζαμάικα) και Στέφανι Νταρστ (ΗΠΑ).
Η παρουσία της Ουκρανής Τατιάνα Πέτλιουκ και της Ιταλίδας Ελίζα Κούσμα Πικιόνε ξεχωρίζουν στα 800 μ. γυναικών, ενώ στα 1.500 μ. ανδρών θα λάβουν μέρος δύο εξαιρετικοί δρομείς και, συγκεκριμένα, ο Μπιλάλ Μανσούρ Αλί, από το Μπουρούντι, και ο Κενυάτης Γκίντεον Γκαθίμπα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις