Πανευρωπαϊκή νίκη για το βόλει του ΑΠΘ!


Με μεγάλη επιτυχία και την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης συνοδεύτηκε η συμμετοχή της ομάδας πετοσφαίρισης (βόλεϊ) του Α.Π.Θ. Σήμερα, Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 10.00, η ομάδα πετοσφαίρισης του Α.Π.Θ. μαζί με τον προπονητή της ομάδας, Λέκτορα ΤΕΦΦΑ του Α.Π.Θ., Κωνσταντίνο Χαριτωνίδη συναντήθηκαν με τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., Καθηγητή Αναστάσιο Μάνθο και του παρέδωσαν το Κύπελλο.

«Είμαι συγκινημένος και περήφανος για το επίτευγμα σας» δήλωσε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Αναστάσιος Μάνθος και τόνισε ότι «σημασία για τα παιδιά έχει η διαδρομή, η προετοιμασία, γιατί αυτή είναι που δημιουργεί την ανθρώπινη διάσταση της προσπάθειας. Από εκεί και πέρα εάν αυτή η προσπάθεια γίνει αμέριστα και με αφοσίωση σίγουρα θα υπάρχει και διάκριση. Θα είμαι δίπλα σας σε ό,τι χρειαστεί».

Ο Προπονητής της Ομάδας και Αρχηγός της αποστολής, Λέκτορας ΤΕΦΦΑ του Α.Π.Θ., Κωνσταντίνος Χαριτωνίδης είπε «Αυτό που είδα στα παιδιά είναι κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ. Αφήσανε τις καλοκαιρινές διακοπές για να κάνουν προπόνηση για το σκοπό αυτό. Είναι κάτι που με συγκίνησε. Είναι μία μεγάλη επιτυχία γιατί στους αγώνες συμμετείχαν 16 πανεπιστήμια και φτάσαμε να παίζουμε στον τελικό με τη Γυμναστική Ακαδημία της Μόσχας. Αυτό που διακρίνει την επίδοση της ομάδας είναι ότι δεν ανήκουν όλα τα παιδιά από το ΤΕΦΑΑ αλλά υπάρχει ένα μίγμα από όλες τις Σχολές του Α.Π.Θ. Επόμενος στόχος είναι το Πανευρωπαϊκό που θα γίνει στο Αμβούργο».

Ο αρχηγός της ομάδας, φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ. Δημήτρης Ορφανός είπε: «Για μας ήταν πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο στο πρωτάθλημα. Ο Πρύτανης μας εμπιστεύτηκε και μας έστειλε χωρίς να γνωρίζει πραγματικά εάν η ομάδα αυτή έχει δυνατότητες ή αν πηγαίνει για διακοπές. Εμείς αποδείξαμε ότι κάναμε ό,τι καλύτερο γινότανε. Ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρωτάθλημα γιατί και οι 16 ομάδες που παίζανε ήταν αξιόλογες. Παίξαμε με πολύ δύσκολες ομάδες, με 2 πολωνικά πανεπιστήμια που είναι μία χώρα με ιστορία στο βόλεϊ καθώς και με τη Γυμναστική Ακαδημία της Μόσχας. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό για εμάς εκτός ότι εκπροσωπήσαμε τη χώρα μας ότι ήμασταν όλοι φοιτητές από το Α.Π.Θ.».

Το Πανευρωπαϊκό Φοιτητικό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης πραγματοποιήθηκε στο Καμερίνο της Ιταλίας από τις 20 έως και τις 27/7/2008 και συμμετείχαν 16 Πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Στην πρώτη φάση των ομίλων η ομάδα του Α.Π.Θ. κατέκτησε τη δεύτερη θέση πραγματοποιώντας 2 νίκες (Α.Π.Θ. – University of Sheffield Αγγλία: 3-1, Α.Π.Θ. – University of Erlangen –Nuernberg Γερμανία: 3-1). Στη συνέχεια στα προημιτελικά η ομάδα του Α.Π.Θ. κέρδισε 3-1 το University of Lodz της Πολωνίας. Στο ημιτελικό κέρδισε το δεύτερο πανεπιστήμιο της Πολωνίας University of Warmia and Mazury 3-2. Στο τελικό η ομάδα των φοιτητών του Α.Π.Θ. έχασε από τη γυμναστική ακαδημία του Πανεπιστημίου της Μόσχας, με 3-1.

Η ομάδα πετοσφαίρισης του Α.Π.Θ. αποτελείται από τους παρακάτω φοιτητές:

1. Ορφανός Δημήτρης (αρχηγός), Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Α.Π.Θ.

2. Ντίνας Αθανάσιος, Αρχιτεκτονική Σχολή Α.Π.Θ.

3. Πετρέας Γεώργιος, ΤΕΦΑΑ Α.Π.Θ.

4. Παντακίδης Ιωάννης, ΤΕΦΑΑ Α.Π.Θ.

5. Πιπέργιας Στυλιανός, Αρχιτεκτονική Σχολή Α.Π.Θ.

6. Γκιτζέκος Νικόλαος, Παιδαγωγικό Α.Π.Θ.

7. Αλμαλής Κωνσταντίνος, Παιδαγωγικό Α.Π.Θ.

8. Ράπτης Ιωάννης - Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Α.Π.Θ.

9. Χατζηιλιάδης Δημήτριος – Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.

10. Χρυσάφης Δημήτριος – ΤΕΦΑΑ Α.Π.Θ.

11. Αγγελής Άγγελος – Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Α.Π.Θ.

12. Αντωνιάδης Αλέξανδρος – ΤΕΦΑΑ Α.Π.Θ.

Προπονητής – Αρχηγός αποστολής: Χαριτωνίδης Κωνσταντίνος, Λέκτορας ΤΕΦΦΑ Α.Π.Θ

Σχόλια

Ο χρήστης achilleas είπε…
Πολλες Φορες ζητοκραυγαζουμε και λεμε πραγματα παραλογα για τά έλληνικα δεδομένα όταν κάποιο άπο τα αντίπροσωπευτικά μας συγκροτήματα κάνουν κάποιο βήμα πέρα απο τα συνηθησμένα όρια,τά οποία εμείς οί ίδιοι έχουμε θέσει.Ο άθλος τών παίδιων αυτών θα μείνει στην αφάνεια,όπωσ γίνεται συνήθως.Ας δόσουμε λοίπον λίγο από τήν προσοχ
ή τήν οποία κάθε άλλο αξίζουν..

Δημοφιλείς αναρτήσεις