Εορδαϊκός - ΠΑΟΚ 0-1

Λίγο έλειψε να γίνει αυτό που φοβόταν ο ΠΑΟΚ: Θύμα της επόμενης έκπληξης του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε πάρει μαθήματα από τα παθήματα των υπολοίπων (Άρη και Πανιωνίου, κυρίως) και μπήκε... φορτσάτος στον αγωνιστικό χώρο. Επί 90 λεπτά είχε κλείσει τον Εορδαϊκό στα καρέ του κι έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη... Όμως...

Η μπάλα δεν έλεγε να μπει με τίποτα στα δίχτυα. Σαλπιγγίδης, Ελ Ζαρ, Ίβιτς έχαναν σίγουρα τετ α τετ, και το χρονόμετρο έδειχνε, πλέον, 90 με τον ΠΑΟΚ να μετρά δεκάδες ευκαιρίες. Έτσι φθάσαμε στην παράταση.
Εκεί, για ένα τέταρτο, ο ΠΑΟΚ συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό. Και το γκολ δεν ερχόταν. Στο δεύτερο μέρος της παράτασης, όμως, τα πάντα άλλαξαν. Κουρασμένοι οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά, υποχώρησαν κι ο Εορδαϊκός κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο. Το σκηνικό είχε στηθεί για να δούμε πέναλτι: Οι γηπεδούχοι ήταν, πλέον, σίγουροι, κέρδιζαν λεπτά με επιθέσεις και ψευτοτραυματισμούς, με μπάλες που δεν επέστρεφαν στην ώρα τους κι όλα τα σχετικά, αλλά ο Φωτάκης, στο 120΄, ενώ είχε χάσει νωρίτερα μεγάλη ευκαιρία, έκανε τα δύσκολα - εύκολα: Δυνατή κεφαλιά μέσα από την μεγάλη περιοχή, μετά από σέντρα του Σακελλαρίου από τα αριστερά και... 0-1!

Η ταυτότητα του αγώνα
Διαιτητής / Βοηθοί: Παππάς (Αθηνών) - Τρύφων (Δράμας), Φρεβένης (Χαλκιδικής)
Ενδεκάδες
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Σακελλαρίου, Κοντρέρας, Ζουέλα, Βιτόλο, Φωτάκης, Ελ Ζαρ, Κριστιάνο (Ίβιτς 45'), Σαλπιγγίδης, Παπάζογλου (Φιλομένο 90+).
Εορδαϊκός : Λοντίγκιν, Ριζούλης (Καραμπατζάκης 64'), Δεληζήσης, Κουρούπης, Τσιανάκας, Χιντζίδης, Τομαράς (Κριτσωτάκης 64'), Μπανούσης, Κουτσουρές, Μουδούρογλου, Προβίδας (Ταφαρλής 100').
Κάρτες: Προβίδας (23' κίτρινη), Παπάζογλου (44' κίτρινη), Χιτζίδης (κίτρινη 84'), Φωτάκης (κίτρινη 96'), Κουτσουρές (108' κίτρινη), Φιλομένο (κίτρινη 108'),
Σκόρερ: Φωτάκης 119'

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις