Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΕΣΑΠ με τους αθλητές του Απόλλωνα


Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση του Προέδρου της ΕΣΑΠ κ. Παντελή Ταρνατόρου με τους αθλητές (και γονείς τους) του Απόλλωνα Καλαμαριάς, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα που προέκυψαν μετά την αποχώρηση του ΤΑΑ Απόλλων Καλαμαριάς από την Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012. >>>
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα και καλύφθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα μετά την αποχώρηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Τα βασικά σημεία που ξεκαθαρίστηκαν στην συνάντηση είναι:

•Η ΕΣΑΠ θα καλύψει νομικά όλους τους αθλητές σε κάθε νομικό θέμα που πιθανόν να έχουν με το Σωματείο Απόλλων Καλαμαριάς
•Η ΕΣΑΠ και τα Σωματεία-Μέλη της θα κάνουν οτιδήποτε είναι δυνατόν για να απορροφήσουν αθλητές του Απόλλωνα Καλαμαριάς
•Η ΕΣΑΠ θα επανέλθει στο αίτημά της προς την ΕΟΠΕ για να δοθεί η δυνατότητα, σε οποίον αθλητή δεν απορροφηθεί σε ΤΑΑ της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 να μπορεί να μετεγγραφεί σε ερασιτεχνικό Σωματείο, μετά την λήξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου για τα ΤΑΑ (31.1.2012)
•Η ΕΣΑΠ θα εξετάσει την δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης των αθλητών που ανήκαν στην ομάδα, έτσι ώστε να καλυφθεί μέρος της ζημιάς που υπέστησαν με την αποχώρηση της ομάδας από το Πρωτάθλημα
•Η ΕΣΑΠ θα βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή» με τους αθλητές και τους γονείς τους, έτσι ώστε να επιλυθούν και άλλα ζητήματα που υπάρχουν (στρατιωτικές υποχρεώσεις κ.α.).

Ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ κ. Ταρνατόρος, μετά την λήξη της συνάντησης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την ενεργή συμμετοχή τους τόνισε την ειλημμένη απόφαση της ΕΣΑΠ για έμεση αλλαγή του καταστατικού της και των όρων συμμετοχής στο Πρωτάθλημα, έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες καταστάσεις που πλήττουν, εκτός των άλλων και το άθλημα του βόλεϊ και το κύρος του Πρωταθλήματος. 
Επίσης, τόνισε ότι η ΕΣΑΠ θα βρίσκεται δίπλα στους αθλητές που ήταν τα ουσιαστικά «θύματα» της κατάστασης που συνέβη για πρώτη φορά. 
Τέλος, τόνισε ότι το θέμα της στήριξης των αθλητών και προπονητών του Απόλλωνα Καλαμαριάς δεν συνδυάζεται μόνο με την οικονομική διάστασή του, αλλά είναι κυρίως «ηθικό».
«Η ΕΣΑΠ από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί στο πλευρό των αθλητών και η σημερινή παρουσία του κ. Ταρνατόρου αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον της Ένωσης. Οι ενέργειες που έχει κάνει η ΕΣΑΠ μας κάνουν να πιστεύουμε ότι όλοι οι αθλητές του Απόλλωνα θα απορροφηθούν από άλλες ομάδες και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Αλέξανδρος Στίγγας και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά τον κ. Ταρνατόρο για τις προσπάθειες που κάνει για να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις