Τους... τρέλανε ο Ολλανδός!

Σε... άλλο γήπεδο -κι όχι στην Τούμπα- βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου ο Χενκ Τεν Κάτε και οι παίκτες του. Διαφορετικά δεν εξηγείται πώς, όλοι στον Παναθηναϊκό, υποστήριζαν μετά το παιχνίδι ότι... είχαν κλασσικές ευκαιρίες για να το κερδίσουν!
Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος, υποστήριξε πως «στο πρώτο ημίχρονο, ελέγχαμε τον ρυθμό και κυκλοφορούσαμε με ασφάλεια τη μπάλα. Είχαμε επίσης μια ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ και σε τέτοιου είδους παιχνίδια πρέπει να την αξιοποιείς. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν λιγάκι. Η αναγκαστική αλλαγή του Πάμπλο Γκαρσία μας επηρέασε αρνητικά και για το 20λεπτο που ακολούθησε ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Στη συνέχεια όμως ισορροπήσαμε το παιχνίδι».
Μάλιστα, για να τεκμηριώσει τα όσα έλεγε, αναφέρθηκε σε δυο ευκαιρίες: «Οι δύο ομάδες είχαν από δύο ευκαιρίες στο τέλος. Ο Χαλκιάς αντέδρασε σωστά σε αυτή του Παναθηναϊκού, ενώ ο Μπακαγιόκο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Θεωρώ ότι η ομάδα μου θα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι γιατί είχε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες. Γενικότερα όμως ήταν ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από την ένταση», είπε ο Σάντος.
Για την ανατροπή του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο Πορτογάλος τόνισε πως "από την οπτική γωνία που ήμουν μου φάνηκε σαν πέναλτι, αλλά θέλω να το δω στο βίντεο».
Όσο για τη μη χρησιμοποίηση του Κοντρέρας, επιβεβαίωσε πως «δεν μπορούσε να αγωνιστεί διότι αισθανόταν πολύ κουρασμένος και ταλαιπωρημένος από το ταξίδι. Ο Γκαρσία τραυματίστηκε στο τέλος του ημιχρόνου, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και θα πάει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις, αφού υπάρχει ο φόβος μήπως έσπασε κάτι. Ο Βερόν έπαθε κράμπες. Επί της ουσίας, δεν έφταιγε η απουσία του Κοντρέρας για τη μη εξασφάλιση της νίκης, αν και είναι ένας ηγέτης για μας, αφού η ομάδα έχει συνηθίζει να παίζει με τον Κοντρέρας».
Όσο για τον Ολλανδό προπονητή του Παναθηναϊκού, αυτός ήταν... σε άλλο γήπεδο: «Χάσαμε μερικές ευκαιρίες οι οποίες θα μπορούσαν να μας δώσουν το γκολ. Συνολικά είχαμε καλή εικόνα, αλλά δεν σταθήκαμε τόσο τυχεροί» είπε. Για να συμπληρώσει με τον ίδιο στόμφο: «Πριν το παιχνίδι ήξερα ότι ο ΠΑΟΚ στην έδρα του είναι μια δύσκολη ομάδα και γνώριζα επίσης ότι η ατμόσφαιρα θα ήταν εκρηκτική. Αν όμως δει κανείς το παιχνίδι, μόνο μια ομάδα άξιζε τη νίκη κι αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Συνεπώς, μπορούμε να μιλήσουμε για απώλεια δύο βαθμών. Μόνο στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες». Φυσικά, ούτε κουβέντα για το ποιες ευκαιρίες ήταν αυτές, ποιοι τις έχασαν και σε ποιο λεπτό έγιναν. Μάλιστα, έκανε παράπονα και για τη διαιτησία!
«Είναι το πέμπτο παιχνίδι μου στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο καθένα από τα προηγούμενα δεν μας δίνονται 1-2 πέναλτι. Αναρωτιέμαι τι πρέπει να γίνει για να μας δίνονται τα πέναλτι. Δεν μπορώ να απαντήσω για άλλη φάση επειδή δεν είμαι σίγουρος. Αλλά η περίπτωση του Μάντζιου ήταν μια ξεκάθαρη περίπτωση πέναλτι».
Αν κάποιος αναλογιστεί ότι ο Τεν Κάτε όντως είχε την ευκαιρία να δείξει κάτι όταν ο κουρασμένος -και λαβωμένος- ΠΑΟΚ μπήκε χλιαρά στο δεύτερο ημίχρονο, καταλαβαίνει για ποιον λόγο μίλησε όπως μίλησε. Εξάλλου, η ομάδα του βλέπει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να ξεμακραίνει και προπονητή της να μην μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός παιχνιδιού με τις αλλαγές του. Πάντως, για τον Τεν Κάτε, οι αλλαγές του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Τούμπας ήταν... καλά καμωμένες:
«Θεωρώ ότι όλες οι αλλαγές ήταν σωστές. Ο Σαλπιγγίδης ήταν κουρασμένος και σκέφτηκα και τον αγώνα που ακολουθεί, ενώ ο Ρουκάβινα δημιούργησε τις καταστάσεις που θέλαμε, απλά στάθηκε άτυχος. Στην αλλαγή του Μάτος λήφθηκε υπ' όψη και το ότι είχε κίτρινη κάρτα. Ο Καραγκούνης δεν μπορούσε να παίξει περισσότερα από 15 λεπτά. Γενικότερα όμως στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ πιο δυνατοί και θεωρώ ότι μας βγήκαν οι αλλαγές», είπε και ελάλησε...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις