Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1

ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ ΝΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

vierinia_olimpiakos_paok_kipello_1_1_20110119_01

Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν έχανε στο “Καραϊσκάκης”. Τα είχε όλα: Ποιότητα, πείσμα, πάθος, αλλά και τύχη! Έγινε η πρώτη ομάδα που παίρνει θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε στο πλευρό του χιλιάδες ανθέλληνες χούλιγκανς και ένα κουαρτέτο διαιτητών.

Ο Μάκης Χάβος παρουσίασε συμπαγή άμυνα, Γκαρσία και Τσουκαλάς κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο ανασταλτικά, ο ΠΑΟΚ έκλεισε τους διαδρόμους και ο Ολυμπιακός ήταν εγκλωβισμένος. Έτσι, εκτός από μια υποψία ευκαιρίας στα πρώτα λεπτά με δημιουργό τον Ρόμενταλ, οι «ερυθρόλευκοι» αδυνατούσαν να επιβάλλουν ρυθμό και απλά έμεναν σε μια άκαρπη υπεροχή. Ο ΠΑΟΚ έκλεβε μπαλιές και όποτε του δινόταν η ευκαιρία προσπαθούσε να απειλήσει. Στο 25' και σε φάση διαρκείας λίγο έλειψε να βρεθεί μπροστά στο σκορ, όμως τόσο το σουτ του Σαλπιγγίδη όσο και στην συνέχεια η εκπληκτική εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία δεν βρήκαν στόχο με τον Νικοπολίδη να σώζει.
Ο Ολυμπιακός, με την ώθηση του διαιτητή και του κόσμου, κατάφερε να ανασυνταχθεί και να κάνει φάσεις. Όχι κλασσικές, αλλά απείλησε –ειδικά στις φάσεις των δύο δοκαριών Στο δεύτερο μέρος, όμως, δεν μπορούσαν ούτε να γυρίσουν τη μπάλα έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ. Σκληρά φάουλ και λάθη επί λαθών ήταν τα μόνα που κατάφερναν. Ώσπου ήρθε η ισοφάριση από τον καλύτερο παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος: Τον Ανζελίνο Βιερίνια. Η είσοδος του Μουσλίμοβιτς στη θέση του Ίβιτς έκανε τον ΠΑΟΚ πιο επιθετικό, ο «δικέφαλος» ανέβασε ρυθμό, ο Ολυμπιακός χαλάρωσε και η τιμωρία ήρθε στο 83'.
Χάρη, κυρίως, στις προσπάθειες του διαιτητή ο Ολυμπιακός έβαλε τον ΠΑΟΚ στα καρέ του κι έκανε την ευκαιρία του διπλού δοκαριού σε φάση 5 δευτερολέπτιων! Θεία δίκη. Στο Καραϊσκάκης έγιναν όργια: Το ντέρμπι ξέφυγε από το αγωνιστικό κομμάτι, με τον πρώτο βοηθό να πέφτει στο έδαφος από κέρμα το ματς να διακόπτεται για λίγα λεπτά. “Σήκω και παίξε” ήταν η εντολή του διαιτητή στον ζαλισμένο επόπτη. Κι εκείνος, που αν αυτό γινόταν στην Τούμπα θα έφευγε για τα αποδυτήρια αλά μπρατσέτα με τον διαιτητή, σηκώθηκε κι έπαιξε, αντί να ζητήσει διακοπή του αγώνα.
Πολλά –και δίκαια- τα παράπονα του ΠΑΟΚ για την αποβολή του Χάβου λόγω διαμαρτυριών, ενώ ροκ είχαμε και στον αγωνιστικό χώρο, αφού μετά από κάθε σκληρό μαρκάρισμα όλοι οι παίκτες γινόντουσαν κουβάρι.,Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν και… πατημασιές. Μάλιστα ο Κοντρέρας δέχτηκε τη σκαριά του αντιπάλου του στο πρόσωπο, ενώ ήταν πεσμένος κάτω! Φυσικά –όχι δεν δόθηκε κόκκινή, ή κίτρινη- αλλά… ούτε καν φάουλ!
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο (84' Ζαϊρι), Ρόμενταλ (72' Φετφατζίδης), Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Ριέρα (64' Χολέμπας), Μιραλάς, Πάντελιτς
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσουκαλάς, Πάμπλο Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Φωτάκης (82' Κουτσιανικούλης), Ίβιτς (75' Μουσλίμοβιτς), Σαλπιγγίδης (86' Μπαλάφας)

Ο διαιτητής έκανε εξαιρετικά τη δουλειά του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις