Όλα μηδέν...

Η λευκή ισοπαλία της Τούμπας δείχνει την εικόνα του αγώνα: κακός. Οι δυο ομάδες έχασαν από δύο καλές ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ με Μπακαγιόκο και Χούτο κι ο Ολυμπιακός με Μήτρογλου και Παπαδόπουλο -κι αυτό ήταν όλο.
Μπορεί πριν τον αγώνα να έγιναν επεισόδια έξω από την Τούμπα, το παιχνίδι, όμως, αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις των κόρνερ στη θύρα 4, όπου έπεσαν αρκετά αντικείμενα, κύλησε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, τουλάχιστον ως το 80. Τα προβλήματα άρχισαν με την είσοδο του Τζόρτζεβιτς! Σε κόρνερ στη θύρα 8, ένας ανεγκέφαλος πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι νερό κι ο παίκτης του Ολυμπιακού, που το δέχτηκε στο χέρι, έπεσε στο έδαφος... βαριά τραυματισμένος. Στο 90, μπροστά στη θύρα 4, δέχτηκε μια... σφαλιάρα -πάνω στη φάση- από τον Κοσνεϊσάο κι έπεσε... νεκρός στο κόρνερ, για να πέσουν τρία-τέσσερα μπουκάλια. Τότε, ο Νικοπολίδης, έτρεξε και έπεσε πάνω του για να τον... προστατέψει, με φυσικό επακόλουθο βροχή αντικειμένων.
Κι αν αυτά συμβαίνουν, δυστυχώς, στα παιχνίδια της... Σούπερ Λίγκας, αυτό που έγινε με το σφύριγμα της λήξης από τον Κάκο, δεν έχει προηγούμενο: Ο Νικοπολίδης, παίρνοντας φόρα από την εστία του, στην πλευρά της Αγίας Βαρβάρας, βρέθηκε με... σπριντ στο κέντρο! Την ίδια στιγμή, χούλιγκαν που έμπαιναν στο γήπεδο τον... έβαζαν στο σημάδι. Εκείνος ... κλώτσησε έναν υπάλληλο σεκιούριτι που βρέθηκε στο δρόμο του κι εφθασε τρέχοντας στα αποδυτήρια προσπατευόμενος από το Χαλκιά.
Απαράδεκτη η ενέργεια των χούλιγκαν! Το παιχνίδι δεν έπρεπε να αρχίσει καν. Θα έπρεπε, όμως, να δικαστούν, μαζί τους -και να καταδικαστούν- όλοι όσοι πυροδότησαν το κλίμα από το βράδυ της Τετάρτης ως και ένα λεπτό πριν το ντέρμπι της Τούμπας. Κι αυτοί, δεν ήταν οπαδοί.
Για το παιχνίδι δεν αξίζει τον κόπο να μιλήσει κανείς. Κι όποιος πει ότι η μία ή η άλλη ομάδα άξιζαν τη νίκη, δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του.
O διαιτητής Κάκος(Γούκος-Βλάχος) δεν τα πήγε καλά. Έδειξε δικαιολογημένα κόκκινες στους Μενδρινό(δεύτερη κίτρινη) και Μπιζέρα(απευθείας κόκκινη). Κακώς, όμως, δεν απέβαλε, στη φάση του 85 και τον παίκτη του Ολυμπιακού -αφού είχε, ήδη, σφυρίξει φάουλ υπέρ του παίκτη του ΠΑΟΚ. Και δεν τόλμησε να αποβάλει τον Κονσεϊσάο στο 91. Επίσης δεν είδε το καθαρό πέναλτι σε σπρώξιμο του Τοροσίδη στον Μουσλίμοβιτς. Κιτρίνισε τους Μενδρινό(24) Μπακαγιόκο (26) Όσκαρ (29) Λίνο (67) Τοροσίδη (72) Κονσεϊσάο (85) Πάντο (87).
Οι συνθέσεις:ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσερ, Μαλεζάς, Μπιζέρα, Λίνο, Μπαλάφας(59 Βιερίνια), Βερόν, Κονσεϊσάο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς, Μπακαγιόκο(59 Χούτος).
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α.Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Παπατζόγλου, Μενδρινός, Όσκαρ(88 Μπελούτσι), Γ.Παπαδόπουλος, Λεονάρντο,(58 Τζόρτζεβιτς), Μήτρογλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις