Στη φυλακή για τα επεισόδια της Τούμπας

Στη φυλακή οδηγήθηκαν, το βράδυ της Δευτέρας 23 Μαρτίου 2009, τέσσερις οπαδοί του ΠΑΟΚ, μετά την καταδίκη τους, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το γήπεδο της Τούμπας, πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι δύο καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών κι οι άλλοι δύο σε φυλάκιση οκτώ μηνών, για παράβαση του αθλητικού νόμου και -κατά περίπτωση- για την πράξη της βιαιοπραγίας.
Μαζί τους καθόταν στο εδώλιο κι ένας 57χρονος, ο οποίος σε μία διακοπή της δίκης (που τελείωσε στις 8 το βράδυ) το... έσκασε και αναζητείται ως φυγόδικος. Ένας ανήλικος, ο οποίος επίσης είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, έχει παραπεμφθεί να δικαστεί από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων(στις 14 Απριλίου 2009). Άλλος ένας κατηγορούμενος, αθωώθηκε(λόγω αμφιβολιών), ενώ άλλοι δύο, οι οποίοι συνελήφθησαν αργότερα, για τα ίδια επεισόδια, ζήτησαν -και πήραν- 48ωρη προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.
Οι καταδικασθέντες απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες της απρόκλητης εξύβρισης, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Σε όλους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Δύο από αυτούς ομολόγησαν τις πράξεις τους, ενώ οι δύο αρνήθηκαν κάθε κατηγορία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις