Με MVP τον Κουκουλάκη

Με μια υπερπροσπάθεια στην παράταση κι αφού ο καλύτερός του παίκτης (Κουκουλάκης) είχε εξουδετερώσει δύο από τα ατού του ΠΑΟΚ (Κοντρέρας-Ίβιτς), ο θρύλος(;) του ελληνικού ποδοσφαίρου κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλαδος, σε βάρος ενός ψυχωμένου ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του έδειξαν ιδιαίτερη ψυχραιμία και, παίζοντας και λίγο... καντενάτσιο στα τελευταία λεπτά (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα) διατήρησαν το 2-0 που διαμορφώθηκε στο 46 και 110 (με κεφαλιές των Ντιόγκο - Νάρμπιρσιρ). Ο ΠΑΟΚ των 9, δε φοβήθηκε ούτε λεπτό και, αν δεν υπήρχε ο διαιτητής, θα έπαιρνε τη νίκη- πρόκριση.
Το παιχνίδι δεν σηκώνει κριτική. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι ήλεγχε το παιχνίδι, αλλά με το που άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, δέχτηκε γκολ σε ανύποπτη φάση. Κι όταν ο άρχων του αγώνα διαπίστωσε ότι άλλο γκολ αν έμπαινε θα το πετύχαινε ο ΠΑΟΚ, ανέλαβε δράση. Φόρτωσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ με κίτρινες κάρτες και, όταν ήρθε η στιγμή, απέβαλε δύο παίκτες.
Θα περίμενε κανείς ότι ο Ολυμπιακός, με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με 8 και τον τερματοφύλακα, θα έκανε πάρτι και θα πετύχαινε γρήγορα το 2-0. Αλλά πού... Ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδος έτρεμε όποτε έπαιρνε την μπάλα ο Μπακαγιόκο και, με συνεχή φάουλ των Παπαδόπουλου-Ζεβλάκοφ πάνω στον Ιβοριανό, προσπαθούσε να ανακόψει την ορμή μιας ομάδας που, ναι μεν έπαιζε με 9 στο Καραϊσκάκη, αλλά ήταν αυτή που έκανε παιχνίδι!
Άδικη, πέρα για πέρα, η νίκη του Ολυμπιακού, διαμορφώθηκε από έναν διαιτητή που, απόψε έδειξε ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από την πεπατημένη. Όταν αποβάλεις με τέτοιες κάρτες, τότε πρέπει να έχεις το σθένος να σφυρίζεις επιθετικό φάουλ την προσπάθεια του Ντιόγκο, που βάζει το χέρι του πάνω από τον ώμο του αντιπάλου του, για να τον κρατήσει στο έδαφος. Διαφορετικά, καταπίνεις τη σφυρίχτρα και βάζεις τις κάρτες στην... κωλοτσέπη σου.

Για την ιστορία, οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε 2): Νικοπολίδης 5, Πάντος 3, Α. Παπαδόπουλος 4, Ζεβλάκοβ 5, Λεονάρντο 6 (98' Όσκαρ -), Πατσατζόγλου 3 (46' Ντάρμπισιρ ) 6, Ντουντού 6, Γκαλέτι 7, Τζόρτζεβιτς 7 (87' Μήτρογλου 2), Μπελούτσι 7, Ντιόγκο 5.
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος 8): Χαλκιάς 8, Αραμπατζής 6, Μαλεζάς 8, Κοντρέρας -, Σνάουτσνερ 5 (72' Μπακαγιόκο 6), Βερόν 7 (78' Μπιζέρα 6), Σορλέν 8, Κονσεϊσάο 8, Λίνο 4, Ίβιτς 4, Μουσλίμοβιτς 3 (83' Κωνσταντινίδης -).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις