Σάντος: Τουρλουμπούκι....


Παίκτες που έκαναν ό,τι ήθελαν, χωρίς πρόγραμμα, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τη Βαλερένγκα. Ο Φερνάντο Σάντος, ο Πορτογάλος προπονητής του ΠΑΟΚ, φανερά προβληματισμένος από την απόδοση των παικτών του, δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση με την Βαλερένγκα:
«Το πιο σημαντικό είναι ότι περάσαμε όμως πρέπει να προβληματιστούμε και να σκεφτούμε για πολλά. Στα πρώτα 30 λεπτά τηρήσαμε αυτά που έπρεπε. Δημιούργησε η ομάδα ευκαιρίες, είχε κυκλοφορία και ακόμη κι όταν έχανε την μπάλα την ξαναέπαιρνε εύκολα και ο αντίπαλος δεν έφθανε στα δικά μας καρέ εύκολα.
Μετά ανεξήγητα η ομάδα θέλησε με μεγάλη νευρικότητα να βάλει κάποιο γκολ. Ο καθένας έπαιζε ατομικά, λάθη παιδικά, λανθασμένες υποδοχές, πάσες που δεν έπρεπε να γίνονται, τρεξίματα που δεν ήταν στην λογική της ομάδας και η Βαλερένγκα χωρίς να κάνει κάτι εξαιρετικό εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η ομάδα μας έπαιζε… όπως να ΄ναι.
Στο ημίχρονο είπαμε ότι δεν είχε καμία λογική αυτό που κάναμε στα τελευταία 15 λεπτά και έπρεπε να βρούμε τον ρυθμό που είχαμε στην αρχή. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε ελάχιστα σε αυτόν τον τομέα. Τελείως ανεπίτρεπτα δεχθήκαμε γκολ από στημένη φάση. Από ένα πλάγιο που είχαμε αναλύσει. Είχαμε προειδοποιήσει ότι το παιχνίδι δεν θα ήταν εύκολο. Η πρόκριση ήρθε πολύ δύσκολα. Παλέψαμε πολύ για να την κερδίσουμε και δεν χρειαζόταν τόσο πολύ. Από δικά μας λάθη δυσκολευτήκαμε τόσο πολύ.
Έχουμε συγκεκριμένο τρόπο που παίζουμε. Δεν γίνεται να τον αλλάξουμε. Πρέπει να είμαστε μία ομάδα συμπαγής, οργανωμένη και πρέπει να μιλήσουμε γι΄ αυτό. Σε κάθε περίπτωση κρατάμε το γεγονός ότι έχουμε περάσει. Αυτό που θέλαμε δηλαδή από την πρώτη στιγμή. Συνεχιζουμε…». Σε ερώτηση για το αν οι παίκτες του επηρεάστηκαν από το δοκάρι που είχε στο πρώτο μέρος η Βαλερένγκα απάντησε:
«Νομίζω ότι αυτό είναι σκεπτικό μικρής ομάδας. Να γίνεται μία φάση και να μας αποπροσανατολίζει είναι αδύνατον να δεχόμαστε ότι ένα δοκάρι μας δημιουργεί τόσο μεγάλα προβλήματα. Είναι απαράδεκτο. Οι ομάδες που είναι δυνατές ξέρουν την αξία τους. Δεν έγινε κάτι με ένα δοκάρι. Δεν είναι δυνατόν να δημιουργούμε ευκαιρίες, να χάνουμε κάποια γκολ αλλά να αφήνουμε τον τρόπο παιξίματος για να πετύχουμε κάτι άλλο. Δεν γίνεται αυτό».
Για τα γκολ που έχει δεχθεί ο ΠΑΟΚ από στημένες φάσεις είπε: «Είναι ξεκάθαρα έλλειψη συγκέντρωσης. Να δέχεσαι ένα γκολ που έχεις μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές. Να έχεις δει τόσες φάσεις ίδιες… είναι μόνο έλλειψη συγκέντρωσης».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις