Έφυγε ο Μπόμπι Ρόμπσον

Απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών, μετά από πολυτετή μάχη με τον καρκίνο, ο Αγγλος τεχνικός Σερ Μπόμπι Ρόμπσον, με σπουδαία καριέρα τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής.
Μετά το τέλος της καριέρας του ως παίκτης, κατά τη διάρκεια της οποίας φόρεσε 20 φορές τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας, ο Μπόμπι Ρόμπσον ασχολήθηκε με την προπονητική.
Υστερα από μια επιτυχημένη θητεία στον πάγκο της Ίπσουιτς, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Αγγλίας το 1982. Αφού οδήγησε τα «Λιοντάρια» στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990, διέπρεψε και σε συλλογικό επίπεδο, αναλαμβάνοντς την τεχνική ηγεσία ομάδων όπως οι Αϊντχόφεν, Μπαρτσελόνα, Πόρτο και Νιούκαστλ.
«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε ότι ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον έχασε τη μακρά και γενναία μάχη του κατά του καρκίνου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της οικογένειάς του. «"Έσβησε" ειρηνικά σήμερα το πρωί, στο σπίτι του στο Ντάρχαμ, όπου βρισκόταν με τη συντροφιά της συζύγου του και των κοντινών προσώπων του», συνεχίζει η ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι ο Ρόμπσον θα ταφεί σε ιδιωτική τελετή και καταλήγει: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η κα Ρόμπσον και ολόκληρη η οικογένεια ζητούν ο ιδιωτικός χαρακτήρας αυτής της τελετής να γίνει σεβαστός.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή ο Ρόμπσον έδωσε -καθισμένος σε καροτσάκι- το «παρών» στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» για αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα προς τιμήν του, τον οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 30.000 φίλαθλοι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις