ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1

Λίγο έλειψε να μιλάμε για τον πρωταγωνιστή του αγώνα και να εννοούμε τον Τάσο Κάκο. Καλά, όμως, που βρέθηκε ο Αντζελίνο Βιερίνια, να σκοράρει για τον ΠΑΟΚ στο 90+3 και να αποκαταστήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, σε ένα παιχνίδι που ο Δικέφαλος ήθελε τη νίκη κι η ΑΕΚ την ισοπαλία. Γιατί, κακά τα ψέματα, στην Τούμπα κατέβηκε μόνον μία ομάδα: ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ ήταν ανύπαρκτη...

Ειδικά στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν, κρατώντας δυνάμεις και παίζοντας ψύχραιμα. Προηγήθηκαν λίγο πριν τη λήξη του 45λεπτου, με τον Φωτάκη (η ΑΕΚ ζήτησε χέρι στο κοντρόλ του Βιερίνια, αλλά το ριπλέι δικαίωσε διαιτητή κι επόπτη που άφησαν τη φάση), αλλά στο δεύτερο μέρος μπήκαν ιδιαίτερα συγκρατημένοι. Κι ενώ η ΑΕΚ είχε όλο το γήπεδο μπροστά της δεν έκανε το παραμικρό! Καθόταν στο κέντρο και περίμενε μπας και βγει από μόνη της μία κάθετη μπαλιά προς τον Τσιμπούρ κι ό,τι έρθει...
Τελικά, ήρθε ο... Κάκος. Ο διαιτητής που δεν απέβαλε στο α μέρος τον Τσιμπούρ όταν έκανε δολοφονικό τάκλιν πάνω στον Γκαρσία αλλά προτίμησε να δείξει από μία κίτρινη για να κρατήσει τις ισορροπίες, που δεν έδειξε κίτρινες σε Λαγό, Γκερέιρο, Πατσατζόγλου και Μάκος, έδωσε πέναλτι στον Τσιμπούρ σε μία φάση που κι ο Χιμένεθ θα δίσταζε να σφυρίξει.
Από εκεί κι έπειτα, ο άρχοντας του αγώνα τα γύρισε. Έδειξε με περισσή ευκολία την κόκκινη στον Μανωλά (με μια κίτρινη στην ανατροπή του Κριστιάνο όλη η Τούμπα θα ήταν ευχαριστημένη) και την κόκκινη στον Δέλλα επειδή... ρουφιάνεψε (του έδειξε ένα μπουκάλι κόκα κόλα που έπεσε κοντά στον πάγκο).
Κι ενώ το γήπεδο έβλεπε πως ο Κάκος τα είχε γυρίσει, ήρθε η φάση του 88 να... βάλει τα πράγματα στη θέση τους: Σε καθαρή ανατροπή του Βιερίνια μέσα στην περιοχή, δείχνει... παίζετε.
Καλά που πείσμωσε ο Βιερίνια και στο 3ο των καθυστερήσεων πέτυχε το 2-1...


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσσαϊντί, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σακελλαρίου, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (75' Κριστιάνο), Ελ Ζαρ (83' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (90+4 Ζουέλα)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Μανωλάς, Λαγός, Μάκος, Γκέντζογλου, Γκερέιρο (55' Μπερνς), Λεονάρντο, Τζιμπούρ (71' Καφές), Μπλάνκο (67' Λυμπερόπουλος)
Κίτρινες: Γκαρσία, Τσιρίλο, Βιεϊρίνια - Τζιμπούρ, Νασούτι, Αραμπατζής, Λυμπερόπουλος, Μάκος
Κόκκινες: 78' Μανωλάς, 90+5 Δέλλας
Διαιτητής: Α. Κάκος
Βοηθοί: Χ. Ακριβός, Δ. Γούκος
Τέρτατος: Σ. Μάνταλος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις