Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0

Υπάρχει περίπτωση να χάσεις με 3-0 και να σε αδικεί το αποτέλεσμα; Κι όμως, ναι! Ο ΠΑΟΚ έχασε με αυτό το σκορ από τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά αδικείται! Η εμφάνισή του δεν ήταν για τρία γκολ. Αντίθετα, ήταν εμφάνιση ομάδας που μπορούσε να πάρει το διπλό. Όμως, στο ποδόσφαιρο, μετράει το τελικό σκορ και, όταν βγήκε η χοντρή και τραγούδησε, ο φωτεινός πίνακας στον Πειραιά έδειχνε 3-0...

Πώς κέρδισε ο Ολυμπιακός; Απλά: Εκεί που ο ΠΑΟΚ ήλεγχε το παιχνίδι, έγινε το μοναδικό λάθος σε ένα ολόκληρο ημίχρονο. Την μπάλα πήρε ο Μιραλάς που δε συγχώρεσε.
Και πάλι, όμως, όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ θα γυρνούσε το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος, όμως, ο Παμπορίδης -που είναι κακός διαιτητής- φούντωσε τα νεύρα των φιλοξενούμενων. Κι ο Ίβιτς, σε μια αντιεπαγγελματική φάση, αποβλήθηκε. Αυτό ήταν. Τα κενά, πλέον, ήταν μεγάλα κι ο ΠΑΟΚ δέχτηκε το 2-0 και το 3-0 στη φάση που πίεζε με 10 παίκτες για να ισοφαρίσει. Τα κενά ήταν μεγάλα...
Μάλιστα, ο Δικέφαλος του Βορρά τέλειωσε το παιχνίδι με εννέα, αφού τραυματίστηκε σοβαρά ο Μαλεζάς κι ο ΠΑΟΚ, πλέον, θα αντιμετωπίσει, την άλλη Κυριακή, τον Ατρόμητο, στην Τούμπα, με άμυνα... ανάγκης.
Τελικός απολογισμός: Ο Ολυμπιακός πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης σε ένα παιχνίδι που είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο κι έβλεπε ότι θα το χάσει. Κακά τα ψέματα: Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είχαι και τυχερός. Κι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν.
Όσο για τον Παμπορίδη, δεν έδωσε πέναλτι στον Σαλπιγγίδη και στον Βιερίνια, στο α μέρος, προστάτεψε από την κόκκινη τον Ντουντού κι από την... άγουρη κίτρινη τον Παπαδόπουλο (ο οποίος έπρεπε να αποβληθεί στη φάση της ανατροπής του Σαλπιγγίδη). Θα μπορούσε να είχε αποβάλει, αργότερα και τον Γκαρσία, αλλά θα έπρεπε να τον προστατέψει από το μαρκάρισμα του Ντουντού.


Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός: Πάρντο, Μοντεστό (88΄Γκαλίτσιος), Αβρ.Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Χολέμπας, Γ.Παπαδόπουλος (46΄Ποτουρίδης), Ντουντού, Φουστέρ, Ριέρα, Φετφατζίδης (67΄ Ρόμενταλ), Μιραλάς.

ΠΑΟΚ : Κρέσιτς, Ζουέλα (68΄Μπουσαϊντί), Σακελλαρίου, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης (74΄ Ελ Ζαρ), Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (77΄Μουσλίμοβιτς).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις