Εκπλήξεις από τον Σάντος λόγω... εκλογών: Πολλά τα νέα πρόσωπα στην εθνική

Αρκετές εκπλήξεις περιελάμβαναν οι κλήσεις του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Ελλάδα για το φιλικό με την Αυστρία στη Βιέννη την ερχόμενη Τετάρτη.  Εκπλήξεις ανάγκης, όμως, αφού ο Σάντος δεν περιέλαβε στην αποστολή ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται τη Δευτέρα. Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός παρουσίασε σε συνέντευξή Τύπου το πρωί τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν την αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και μέσα σε αυτά βρίσκονται
τα ονόματα των Δημήτρη Κωνσταντόπουλου της Κέρκυρας, Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου του Παναθηναϊκού, Γιώργου Φωτάκη του ΠΑΟΚ, Δημήτρη Σιόβα του Πανιωνίου και Γιώργου Γεωργιάδη του Πανσερραϊκού.
Για τους Χριστοδουλόπουλο και Φωτάκη, βέβαια, αυτές δεν είναι οι πρώτες κλήσεις τους στην Ανδρών, αλλά οι πρώτες όσον αφορά το διάστημα που στον πάγκο αυτής βρίσκεται ο Σάντος.
Την αποστολή της Εθνικής συμπληρώνουν οι Τζόρβας, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπαστασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Μόρας, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Μάκος, Γ.Παπαδόπουλος, Κονέ, Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης και Σαμαρας.
Το σκεπτικό του Σάντος, όπως εξήγησε, είναι να εκμεταλλευτεί τα φιλικά για να δώσει ευκαιρίες στην Εθνική και σε παίκτες, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα με την Ελπίδων ή μικρότερες τάξεις των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων. «Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμα η εθνική ομάδα β, τότε μπορούμε στα φιλικά να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία, να δούμε τα νέα παιδιά και να φροντίσουμε ώστε να μη χάσουν την επαφή τους με την Εθνική. Σε κάποια άλλη αποστολή μπορεί να είναι άλλοι παίκτες στη θέση τους», τόνισε χαρακτηριστικά.
Πάντως, αναφορικά με το γεγονός πως πολλά μόνιμα στελέχη της Εθνική δεν βρίσκονται σε αυτή την αποστολή, όπως ο Μιχάλης Σηφάκης, ο Σάντος ξεκαθάρισε πως δεν κάλεσε παίκτες που θα αγωνισθούν με τις ομάδες τους τη Δευτέρα, λόγω των εκλογών. «Δε μου φαίνεται λογικό να πάρω παίκτες που δε θα έκαναν προπόνηση μαζί μας. Από τους 22 που επέλεξα, δε θα παίξουν όλοι», υποστήριξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις