ΠΑΟΚ - Ηρακλής 1-0

Ο Ελευθερόπουλος απογειώνεται και διώχνει πολύ καλό σουτ του Τσιρίλο

Ένα γκολ κι ένα καλό ημίχρονο έφθανε για τον ΠΑΟΚ. Τελικά, αποδείχτηκε πιο εύκολο από ό,τι περίμεναν κι οι ίδιοι οι παίκτες του να κερδίσουν τον Ηρακλή. Στο ντέρμπι της Τούμπας οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν αδύναμοι κι άτολμοι, μπροστά σε έναν Δικέφαλο που ήθελε να πετύχει γρήγορα ένα γκολ και να ξεμπερδεύει, καθώς έχει μπροστά του κι ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς. Μάλιστα, ο Χάβος προστάτεψε τον Λίνο, που γύρισε έτοιμος από την χώρα του, αλλά δεν προτιμήθηκε στην Τούμπα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ορμητικά, έχασαν ευκαιρίες (δύο κλασσικές με τον Αθανασιάδη, ο οποίος πήρε τα εύσημα από τον προπονητή του και μία με τον Τσιρίλο), αλλά ευτύχησαν να προηγηθούν πάλι χάρη σε μία ατομική προσπάθεια του Βιερίνια. Πάντως δεν έδειξαν να κινδυνεύουν από τον άτονο Ηρακλή που έχασε μία ευκαιρία όλη κι όλη σε 45 λεπτά.
Οι γηπεδούχοι ξύπνησαν στην επανάληψη, αλλά όχι για να παίξουν ποδόσφαιρο. Περιορίστηκαν στο κλωτσόσφαιρο και δεν δημιούργησαν ούτε μία ευκαιρία! Με τον ΠΑΟΚ να ΄χει δώσει χώρο, απείλησαν την εστία του Χαλκιά μόνο μία φορά, με φάουλ έξω από την περιοχή. Δυστυχώς, ο Ηρακλής δεν έπεισε στο ντέρμπι.

Διαιτητής/ Βοηθοί: Παππάς (Αθηνών)/ Γκάγκας (Λάρισας), Κωσταράς (Αιτ/νίας)
Κίτρινες κάρτες: Φωτάκης (27', ΠΑΟΚ), Κοντρέρας (62', ΠΑΟΚ), Σνάουτσερ (70', ΠΑΟΚ), Βιτόλο (81', ΠΑΟΚ)- Π. Γκαρσία (11', Ηρακλής), Γιάκομπ (43' Ηρακλής), Παπαστεργιανός (56', Ηρακλής), Χοσέμι (69', Ηρακλής)

Σκόρερ:
Βιεϊρίνια (10) 1-0


Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (86' Φιλομένο), Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (80' Κριστιάνο), Σακελλαρίου (67' λ.τρ. Σαβίνι), Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης.
Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσικάς, Μάρα (74' Στσοτ), Καρλίνιος (46' Παπαστεργιανός), Λίμα (84' Βέλλιος), Χοσέμι, Αραμπατζής, Γιάκομπ, Πίτου Γκαρσία, Σίσιτς, Σολτάνι.

Τι δήλωσαν:
Στη δίκαιη όπως την χαρακτήρισε νίκη του ΠΑΟΚ αλλά και στο εμφανές πρόβλημα της ομάδας του, αναφορικά με τη δημιουργία παιχνιδιού, στάθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός των «κυανόλευκων», αναφέρθηκε και στις ποιοτικές όπως χαρακτήρισε τις προσθήκες που θα γίνουν, αλλά και στο πνεύμα συνεργασίας που θα πρέπει να διακρίνει τους παίκτες του Γηραιού.
«Η μη σταθερότητα κάποιων παικτών είναι το πρόβλημα για εμάς. Γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και ξέρουμε που πρέπει να ενισχυθούμε οπότε κινούμαστε προς σε αυτή την κατεύθυνση. Θέλουμε ποιοτικές προσθήκες στην επίθεση», τόνισε ο Ουζουνίδης.
Και συνέχισε: «Είχαμε πρόβλημα στη συνεργασία των παικτών που αγωνίζονται στην επίθεση. Από την άμυνα είμαι ευχαριστημένος, αλλά αν θέλεις να παίρνεις αποτελέσματα πρέπει να δημιουργείς και αυτή είναι αδυναμία μας».

"Θα τα πούμε την Τετάρτη" είπε ο Μάκης Χάβος για τον κρίσιμο αγώνα με την Ντινάμο, ενώ προσωπική επιλογή χαρακτήρισε την επιστροφή Χαλκιά στο βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ, αφού όπως σημείωσε έκρινε πως έπρεπε να επιστρέψει, χωρίς ωστόσο να έχει παράπονα από τον Ντάριο Κρέσιτς!
«Πετύχαμε ένα τέρμα νωρίς και είχαμε και άλλες ευκαιρίες, αλλά λόγω αναποτελεσματικότητας δεν σημειώσαμε δεύτερο τέρμα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, με την ομάδα μου να έχει καλή αμυντική συμπεριφορά. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου», δήλωσε αρχικά ο Χάβος.
Για τον τρόπο με τον οποίο έπαιξε ο ΠΑΟΚ δήλωσε πως επιλέγει την τακτική της ομάδας «με βάση τις ανάγκες του αγώνα και τους παίκτες» που έχει στη διάθεσή του και ειδικά για τους τραυματίες, πως, όσον αφορά το Βιτόλο ο ίδιος ο παίκτης έδωσε το ΟΚ για να παίξει. «Στο Ζάγκρεμπ θα αγωνιστεί και κατόπιν θα κάνει την επέμβαση. Για τον Ίβιτς ακόμα δε ξέρουμε, ενώ ο Λίνο προπονείται κανονικά ωστόσο δεν έχει ακόμη αγωνιστικό ρυθμό» είπε.
Για τον Αθανασιάδη, δήλωσε πως «δεν αποτελεί δικαίωση μου, η αγωνιστική του παρουσία. Προπονείται καλά και γι αυτό πήρε την ευκαιρία του. Του δίνω συγχαρητήρια γιατί σήμερα έπαιξε καλά».
Όσο για τον Χαλκιά, υποστήριξε ότι «αποτελεί προσωπική μου επιλογή, είναι διεθνής τερματοφύλακας και έκρινα ότι έπρεπε να επιστρέψει. Δεν έχω πρόβλημα με τον Κρέσιτς. Ο ΠΑΟΚ έχει δύο καλούς τερματοφύλακες».

και με στοιχεία από τον baladoros.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις