Ιστορική πρόκριση για τον Άρη

Ιστορική πρόκριση στους 32 του Europa league πέτυχε χθες ο Άρης που νίκησε (με μεγαλύτερη δυσκολία από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ) τη Ρόζενμποργκ με 2-0 στο κατάμεστο Κλ. Βικελίδης. Τα γκολ για την ομάδα του Άρη σημείωσαν ο Τσέζαρεκ (στο 45’) και ο Φατί στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Οι Νορβηγοί της Ρόζεμποργκ, που ήταν αδιάφοροι, καθώς έπαιζαν το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, αφού είχαν ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια του θεσμού και το πρωτάθλημα της Νορβηγίας έχει ολοκληρωθεί. Έτσι ο Άρης πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία στο παιχνίδι και πίεζε για να πετύχει γκολ, χωρίς όμως να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός, με εξαίρεση μια σημαντική ευκαιρία που έχασε ο Τόχα, όταν κατάφερε να κερδίσει μια μπαλιά που φαινόταν χαμένη και να βρεθεί απέναντι στον τερματοφύλακα της Ρόζενμποργκ, ο οποίος ωστόσο απέκρουσε το σουτ του Κολομβιανού παίκτη του Άρη.
Οι κίτρινοι διαμαρτύρονται και για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε βάρος της Ρόζενμποργκ, όταν ο Τσέζαρεκ ανατράπηκε από αμυντικό της Νορβηγικής ομάδας μέσα στην περιοχή.
Το πολυπόθητο γκολ για την ομάδα του Άρη, ήρθε στο 45’. Ο Κόκε επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή το οποίο κόντραρε. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ο Νορβηγός τερματοφύλακας, κατάφερε να την αποκρούσει με υπερένταση. Για κακή του, όμως, τύχη (και καλή για τον Άρη), η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στρώθηκε στον Τσέζαρεκ (ο οποίος ωστόσο ερχόταν από θέση οφσάιντ, παράβαση που δεν καταλογίστηκε), που δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε σε αντίστοιχους ρυθμούς με το πρώτο. Ο Άρης προσπαθούσε να βρει διαδρόμους, χωρίς όμως πλέον να βιάζεται και οι φάσεις που δημιουργήθηκαν ήταν ελάχιστες. Ο Άρης διαμαρτύρεται και για δεύτερο μη καταλογισμό πέναλτι, αυτή την φορά στον Κόκε, ο οποίος μάλιστα όταν ανατράπηκε βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο διαιτητής της αναμέτρησης και πάλι δεν έδειξε τίποτα.
Ο ρυθμός έπεσε ακόμη περισσότερο όταν οι 23.000 φίλοι του Άρη που βρέθηκαν στο Κλ. Βικελίδης άρχισαν να πανηγυρίζουν στην είδηση ότι η Μπάγερν Λεβερκούζεν προηγούνταν με 1-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, γεγονός που έκανε ακόμη πιο εύκολη τη δουλειά του Άρη.
Το τελικό σκορ, διαμόρφωσε με εντυπωσιακό γκολ στις καθυστερήσεις ο Ρικάρντο Φατί, σφραγίζοντας έτσι μια ιστορική πρόκριση για την ομάδα του Άρη και δίνοντας το έναυσμα για να αρχίσει το πάρτι από τους οπαδούς της ομάδας στο Κλ. Βικελίδης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις