ΠΑΟΚ - Μπριζ 1-1

Καλός ο Ζουέλα επιθετικά, αλλά δεν έφτανε...
Κακός ο ΠΑΟΚ, για άλλη μία φορά, προσπάθησε να κρατήσει το 1-0 με το οποίο προηγούνταν χάρη σε μια ατομική έμπνευση του Βιερίνια, αλλά γελάει καλά, όποιος γελάει τελευταίος. Και τελευταίος γέλασε ο κ. Σκέποβιτς, ο οποίος με κεφαλιά πρόλαβε τον Κρέσιτς κι έγραψε το τελικό 1-1.

Για άλλη μία φορά, ο ΠΑΟΚ είχε τα ίδια προβλήματα: Ο Σαλπιγγίδης ήταν μόνος, αποκομμένος μπροστά, να τρέχει να προλάβει τις σέντρες των υπολοίπων και να ακούει τη μουρμούρα της εξέδρας για το ότι έχασε την επαφή με τα δίχτυα. Σε ΟΛΕΣ όμως τις φάσεις, είναι μεταξύ δύο αμυντικών. Ούτε σε μία δεν είναι τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, αφού το σύστημα που παίζει ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΦΑΣΕΙΣ.
Το ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε με έναν επιθετικό στην Τούμπα κατά μιας αστείας ομάδας, όπως η Μπριζ, με έναν επιθετικό, ας μην το εξετάσουμε καλύτερα. Πότε, δηλαδή, θα παίξει με ενισχυμένη επίθεση;
Ας το πάρουμε απόφαση: Υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα. Ο Κοντρέρας δεν μπορεί να βουλώνει όλες τις τρύπες. Υπάρχει, βέβαια, η δικαιολογία ότι η μισή άμυνα είναι στο... νοσοκομείο (δικαιολογία που ευσταθεί). Υπάρχει πρόβλημα στο κέντρο. Στον ανασταλτικό τομέα όλα καλά, αλλά στην οργάνωση, το πράγμα χωλαίνει. Ο Ίβιτς δεν είναι στην καλύτερή του φόρμα και δεν μπορεί να οργανώσει παιχνίδι. Περισσότερο εκτίθεται, παρά βοηθά. Κι είναι κρίμα.
Όσο για την επίθεση, εκεί το ταλέντο κι η ταχύτητα υπάρχει, όμως, από ό,τι φαίνεται, το σύστημα που παίζει ο ΠΑΟΚ, δεν τον ευνοεί να βγάλει εύκολες επιθέσεις. Οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ είναι πάντα με δύο -και τρεις, μερικές φορές- αντίπαλους αμυντικούς μπροστά τους. Αν αυτά δεν αλλάξουν, νίκη δεν έρχεται.
Βέβαια, το θέμα πρόκριση, ούτως ή άλλως, θα κρίνονταν στο Ζάγκρεμπ. Εκεί, ο ΠΑΟΚ έχει το αβαντάζ ότι θα βρει μια ομάδα ανοικτή, που θα θέλει να σκοράρει. Και έχει τις "ρουκέτες" (Βιερίνια, Σαλπιγγίδης, Ελ Ζαρ) για να χτυπήσει εκτός έδρας. Επειδή, όμως, θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση κατά της Δυναμό (θυμηθείτε που το γράφω) δε σημαίνει ότι όλα είναι καλά. Τις πληγές που έχει, πρέπει να τις γιατρέψει.

Διαιτητής: Μαρκ Κόρτνεϊ
Βοηθοί: Πολ Μαν, Τζον ΜακΝτάουελ
Τέταρτος: Άρνολντ Χάντερ
Βοηθοί περιοχής: Άλαν Μπλακ, Ρέιμοντ Κράνγκλ
Κίτρινες κάρτες: 33' Βιτόλο, 58' Ζουέλα, 65' Τσιρίλο / 43' Σίμεϊς, 55' Γκέρερτς, 56' Βερμιούλεν, 92' Οντζίντζα
Κόκκινες καρτες: -

Γκολ: 25' Βιεϊρίνια / 89' Στσέποβιτς

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Ζουέλα, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σακελλαρίου, Βιτόλο, Πάμπλο Γκαρσία, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (72' Ελ Ζαρ), Σαλπιγγίδης (82' Αθανασιάδης).
Μπριζ: Στάινεν, Βερμιούλεν (71' Οντίντζα), Ντονκ, Βαν Γκάισεγχεμ, Βαν ντερ Χέιντεν, Μπλοντέλ, Σίμεϊς, Γκέρερτς, Πέρισιτς (62' Βιλφρέντ Νταλμά), Στσέποβιτς, Ακπάλα (62' Ντιράρ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις