Δολοφονική επίθεση σε βάρος των οπαδών του ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ


Έζησαν την κόλαση οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που πήγαν στο Ζάγκρεμπ για το παιχνίδι της αγαπημένης τους ομάδας για το Europa League. Δέχτηκαν δολοφονική επίθεση με πέτρες, πυρσούς και μολότοφ, από οπαδούς της Ντιναμό. Έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο κι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, για να βγουν έξω, αναγκάστηκαν να σπάσουν τα τζάμια. Δυο φίλαθλοι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται με κατάγματα....

«Ο ΠΑΟΚ έχει ενημερώσει τον παρατηρητή του αγώνα, την UEFA και το ελληνικό προξενείο. Αυτή τη στιγμή γύρω από το ξενοδοχείο υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη. Ξεκινήσαμε από το ξενοδοχείο να φύγουμε 4 λεωφορεία. Στο ένα ήταν η ομάδα, στο δεύτερο οι δημοσιογράφοι, στο τρίτο οι διοικούντες και στο τελευταίο αυτό που μετέφερε τους οπαδούς. Στην πορεία σε κάποιο φανάρι που σταματήσαμε, δεξιά και αριστερά υπήρχε δάσος. Κάπου εκεί βγήκαν 100 άτομα με πέτρες, πυρσούς και μολότοφ. Ο οδηγός πανικοβλήθηκε, σταμάτησε το λεωφορείο ενώ θα μπορούσε να φύγει, ο δρόμος ήταν άδειος. Έριξαν μία βόμβα μολότοφ μέσα στον κόσμο», εξιστορεί ο Σπήλιος Μηλωρίδης, από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ.



Σύμφωνα με έναν οπαδό του ΠΑΟΚ, όταν το λεωφορείο σταμάτησε σε φανάρι κι ενώ μπροστά υπήρχε περιπολικό, «βγήκαν από τους θάμνους του πάρκου εκατό άτομα με καλυμμένα πρόσωπα. Πέταξαν τρεις πυρσούς, εκ των οποίων ο ένας που μπήκε μέσα στο λεωφορείο έβαλε φωτιά στο κάθισμα. Εμείς σπάσαμε τζάμια για να μπορέσουμε να βγούμε έξω. Ο οδηγός πανικοβλήθηκε και δεν άνοιξε τις πόρτες. Άρχισε να καίγεται το λεωφορείο και εμείς δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω. Αναγκαστήκαμε να σπάσουμε μόνοι μας τα τζάμια με αποτέλεσμα μία κοπέλα να χτυπήσει στο χέρι. Υπάρχουν τρεις σοβαρά τραυματίες. Υπάρχει κοπέλα με σπασμένο χέρι, και άλλη με σπασμένη μύτη. Σωθήκαμε από θαύμα. Αυτό που έχουμε να καταγγείλουμε είναι ότι η αστυνομία δεν κουνήθηκε καθόλου. Δεν βγήκε καν από τα αυτοκίνητα να μας βοηθήσει».
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το περιστατικό η αστυνομία που κάθονταν αιφνιδιασμένη την ώρα της επίθεσης, προχώρησε σε συλλήψεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις