Λάρισα - ΠΑΟΚ 1-2


Τους χάλασε τη φιέστα ο Δικέφαλος του Βορρά. Το σκηνικό είχε στηθεί από νωρίς: Νέο γήπεδο, γεμάτο κόσμο, σημαίες, πανό, φανατισμός. Λογάριαζαν, όμως, χωρίς τον... φιλοξενούμενο. Κι αν δεν υπήρχε το οικτρό λάθος του Χαλκιά... Κι όλα αυτά επειδή ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, επικράτησε ως τη φάση του πρώτου γκολ (καταπληκτική εναλλαγή της μπάλας μεταξύ Βιερίνια - Κοντρέρας κι άψογο πλασέ του τελευταίου) αλλά χρειάστηκε τη βοήθεια του Αθανασιάδη από τον πάγκο για να πάρει τη νίκη.

Το παιχνίδι του AEL ARENA έδειξε πως καλός ο πάγκος, αλλά όταν κάποιος πάει καλά δεν είναι ανάγκη, σώνει και καλά, να γίνει αλλαγή. Ο Κρέσιτς τα πηγαίνει μια χαρά κάτω από τα δοκάρια και η αλλαγή με τον Χαλκιά σε αυτό το παιχνίδι δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή. Από την άλλη, οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ έχουν πρόβλημα κι ο Αθανασιάδης, όποτε επιλέχθηκε, έδειξε πως είναι πανέτοιμος. Έτσι και σήμερα. Καιρός να ανοίξει και κανένα παιχνίδι...
Παρά τα λάθη, ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι, πλέον, τέτοια παιχνίδια τα καθαρίζει. Η Λάρισα ήταν φλύαρη, ήθελε σώνει και καλά να κερδίσει μέσα στο νέο γήπεδο, ακόμη και με ανύπαρκτο πέναλτι. Πώς να εξηγηθεί, διαφορετικά, η διάθεση των επιθετικών να βουτούν με κάθε τρόπο μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Όσον αφορά τον κανονισμό για το πότε το χέρι είναι πέναλτι, να ξεκαθαρίσουμε: Πέναλτι είναι όταν ο παίκτης κόψει, με δόλο, με το χέρι, την πορεία της μπάλας. Τελεία και παύλα. Ούτε τα κολημένα μετράνε, ούτε τα ξεκολημένα, ούτε για απόσταση μεταξύ παικτών κάνει λόγο ο κανονισμός. Και ειδικά για τις εκτελέσεις φάουλ, ο κανονισμός απαγορεύει τους παίκτες να βάλουν το χέρι τους για να προστατέψουν το κεφάλι τους, επειδή στο ποδόσφαιρο προβλέπεται και η κεφαλιά... Μάθημα τέλος.

Τα γκολ:
Κοντρέρας 11' (0-1),
Κουζέν 18'(1-1),
Αθανασιάδης 72' (1-2).

Γήπεδο: AEL FC ARENA
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νησου)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορίνθου), Γούκος (Ηπείρου)
Κάρτες: Βιτόλο (κίτρινη 53'), Κολοβέτσιος (κίτρινη 85'), Βελάσκο (κίτρινη 89').

Οι συνθέσεις:
ΑΕΛ (Κατσάρας): Αμπάρης, Βενετίδης, Κολοβέτσιος, Νταμπίζας, Βαλέσκο, Σίμιτς(Τουμέρ 68'), Ιγκλέσιας, Ρομέου, Κανόμπιο, Μπλάζεκ (Βούζας 84'), Κουζέν (Μακίνουα 69').
ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς, Σακελλαρίου (Μπουσαϊντί 61'), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ζουέλα, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Κριστιάνο, Ίβιτς (Φιλομένο 60'), Σαλπιγγίδης (Αθανασιάδης 71').

Εγκαίνια με επίθεση σε δημοσιογράφους
Όπως γράφει ο baladoros.gr επίθεση στα δημοσιογραφικά θεωρεία και στους ανθρώπους της διοίκησης του ΠΑΟΚ, μόλις αυτοί έφτασαν στο πάρκινγκ του γηπέδου, εξαπέλυσαν οι οπαδοί της Λάρισας μετά το τέλος του αγώνα. Η ελλιπής αστυνομική δύναμη δεν κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση, ούτε στα δημοσιογραφικά, ούτε στο πάρκινγκ, με αποτέλεσμα οι άνδρες της ασφάλειας του ΠΑΟΚ να συμπλακούν με τους χούλιγκαν. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ που ήταν έτοιμοι ν΄ αποχωρήσουν με το πούλμαν, με μπροστάρη τον Τσιρίλο κατέβηκαν απ΄ αυτό και προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Νοσοκομείον ο... ΠΑΟΚ
Σοβαροί αποδεικνύονται οι τραυματισμοί των Βιτόλο και Ζουέλα, με ελάχιστα ανησυχητικούς αυτούς των Ίβιτς, Κοντρέρας και Χαλκιά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του baladoros.gr, για τον εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί και να έχει πειραχτεί ο μηνίσκος του, ενώ για το Ζουέλα που δεν παρατηρήθηκε κάτι την ώρα του ματς, υπάρχουν φόβοι για πιθανή θλάση. Οι δυο παίκτες θα κάνουνε εξετάσεις αφού περάσει ένα 24ωρο, συνήθως αυτό γίνεται μετά από 48 ώρες και θα διαπιστωθεί η κατάστασή τους επακριβώς.
Ο Ίβιτς πονάει στην επιγονατίδα γι΄ αυτό κι έγινε αλλαγή, ο Κοντρέρας χτύησε στο μηρό, ενώ ο Χαλκιάς στον ώμο, στην απόκρουση του φάουλ του Μετίν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις